Daniel Mihai s-a angajat la Centrul de zi EveryChild pe poziția de Asistent Social în mai 2017, iar în perioada noiembrie 2018-septembrie 2019 a ocupat poziția de Coordonator al Centrului (Povestea lui Mihai poate fi citită aici).

Din februarie 2020, Mihai a acceptat o nouă provocare, aceea de a lucra, tot ca Asistent Social, la Complexul de Servicii pentru Recuperarea Copiilor cu Handicap Neuropsihic Ușor și Mediu nr. 9 „Țăndărică”, din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Este greu ca cineva să umple pantofii pe care Mihai îi lasă în urmă, pentru că a fost mai mult decât un asistent social – lucru care, suntem convinși, se va repeta oriunde îl va duce viața sa profesională -, el a fost prietenul copiilor și sprijinul de nădejde al celorlalți specialiști de la Centru. Și pentru că este convins că experiența pe care a avut-o la EveryChild ar prinde bine oricărui profesionist preocupat de perfecționarea lui, Mihai nu a vrut să plece înainte de a scrie câteva rânduri despre ce înseamnă să lucrezi la EveryChild:

„La EveryChild am avut parte de experiențe unice pe plan personal și profesional. Mă simt norocos că am avut oportunitatea de a mă forma ca asistent social alături de o echipă multidisciplinară formată din specialiști cu pregătire în diverse domenii/psiholog, psihopedagog, profesori, animator, oameni entuziaști, calzi și primitori. M-au ținut tot timpul conectat complexitatea cazurilor, provocările, situațiile neprevăzute, preocuparea continuă de adaptare a serviciilor la nevoile beneficiarilor. Colaborarea cu școlile, cu colegii de breaslă din D.A.S.M și  D.G.A.S.P.C (instituțiile publice cu  domeniul în asistență socială și protecția copilului) și participarea la conferințele de caz au contribuit, de asemenea, la dezvoltarea mea.

Sunt recunoscător copiilor, cei mai sinceri critici și apreciatori, pentru că mi-au permis să intru în lumea lor, m-au ajutat să le înțeleg trăirile, bucuriile și dezamăgirile, preocupările și frământările, lucrurile care-i entuziasmează…  Participarea alături de ei la diverse jocuri, activități sportive și excursii au dat frâu liber copilului din mine, m-au încărcat cu energie și au fost un antidot pentru burnout.

Reușita, farmecul, personalitatea Centrului constă în mica comunitate care s-a format aici, în colaborarea strânsă  între copii, specialiști și voluntari, o interacțiune bazată pe încredere, vitală într-o relație de ajutor”.

Cerințele postului pot fi consultate aici.

Așteptăm CV-ul persoanelor interesate adresa de e-mail adela@frccf.org.ro până la data de 16 februarie 2020.

Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie

Strada René Descartes 6, Cluj-Napoca

0264-594893

0364/ 801 008

frccf@frccf.org.ro