Proiectul EGALi s-a încheiat în 25.04.2023, iar proiectul ȘOAPTE în 19.05.2023.
De multe ori copiii din mediul rural nu au atât de mult ajutor pe cât ar avea nevoie, astfel mare parte dintre ei renunță la școală încă din primele clase, ajungând să aibă un viitor marcat de sărăcie. Prin proiectul EGALi, încheiat pe 25 aprilie 2023, am reușit să le oferim mai mult decât câteva cărți sau un joc, am reușit să le oferim activități de stimulare a dezvoltării personale, de recuperare de lacune și creștere a motivației față de școală. Ajutându-i să nu abandoneze școala, copiilor din mediul rural al județului Bihor le-au crescut șansele de a evita riscul de sărăcie. Iar acest lucru nu se putea întâmpla fără finanțarea consistentă obținută de la Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 6: “Educație și competențe”.
Bugetul proiectului: valoarea totală a proiectului este de 4.369.558,96 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 4.369.558,96 lei.
Ce se întâmplă atunci când cei mici, din mediul rural, nu învață să scrie și să citească încă din primele clase, pentru că nu au fost la grădiniță? Riscă să renunțe la școală atunci când decalajul față de cerințele școlare devine prea mare și să nu aibă posibilitatea să se califice profesional și să spere la un viitor mai bun. Prin proiecte ca și ȘOAPTE, încheiat pe 19 mai 2023, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 6: “Educație și competențe”, copiii au avut posibilitatea de a recupera din lacunele acumulate și să își crească performanțele școlare. Toate activitățile derulate au sprijinit copiii să se califice profesional, ca metodă de combatere a sărăciei.
Bugetul proiectului: valoarea totală a proiectului este de 4.446.616,18 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 4.446.616,18 lei.