ESCAPE – prevenirea şi combaterea violenţei în rândul/împotriva copiilor străzii
Proiect derulat de FRCCF în perioada 2011-2012.
Specialişti din Italia, Portugalia, Bulgaria, România, Slovacia şi Polonia au realizat cercetări concrete pentru a ajunge la dezvoltarea cunoştinţelor existente despre fenomenul violenţei între copii străzii/ între co-vârstnici, pentru a identifica şi evalua toate serviciile şi proiectele existente şi pe cei implicaţi în aceste servicii pe plan local, precum şi pentru identificarea unor bune practici în domeniu. Pe parcursul a doi ani de proiect s-au organizat mai multe schimburi de experienţă, astfel încât cu toţii să aibă cunoştinţele necesare în lucrul cu copiii străzii, cu copiii care au fost sau sunt migranţi şi cu copiii care aparţin minorităţilor etnice.

Fiecare ţară a elaborat un set de instrumente de lucru şi l-a testat în munca de prevenire a violenţei în rândul copiilor străzii. După testarea empirică a setului de instrumente, a urmat faza de validare a acestuia şi apoi de distribuire la nivel de ţară şi la nivel european.

Beneficiari: 14 profesionişti din centrul CAS şi 16 copii ai străzii.

Parteneri în proiect: European Fundation for Street Children, SYNERGIA Italia, Maestri di Strada şi Instituto don Calabria din Italia, IAC din Portugalia, ACY Bulgaria, ECAV Slovacia şi TPD din Polonia.

Bugetul proiectului a fost de 36.000 euro. Co-finanțator: Uniunea Europeană prin programul Daphne II.

Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie

Strada René Descartes 6, Cluj-Napoca

0264-594893

0364/ 801 008

frccf@frccf.org.ro