Când visele merg ca pe roți
Povestea copiilor mai fericiți cu biciclete de la EveryChild începe într-o zi caldă de august 2019, când am fost în vizită la complexul Wonderland. Iar la finalul unei zile pline, în care am admirat sălile de evenimente, am vizitat animalele, am sărit în trambulină, ne-am jucat fotbal și biliard și alte asemenea jocuri și am mâncat burgeri, ne-am dat seama că cel mai mult și mai mult ne-a plăcut… să ne dăm cu bicicleta! Atunci, adulții de la Centru s-au întrebat pentru prima dată, „Ce-ar fi dacă am putea să le oferim și la Centrul această bucurie?”, „Ce-ar fi dacă în zilele de vineri, când facem de regulă activități de recreere și dezvoltare personală, am avea și opțiunea de a ieși cu bicicletele?”.

Nu au trecut două luni și, mulțumită celor de la Yardi – care sunt alături de Centrul EveryChild de câțiva ani deja – am aflat răspunsul la aceste întrebări. Cum a fost posibil?

În timpul Întâlnirii anuale a Administratorilor de Server de la Yardi, organizată la Cluj în luna octombrie, participanțiiau avut o idee nemaipomenită de implicare socială „Pay it forward” – „Dă mai departe binele”, într-o traducere aproximativă în limba română: să asambleze niște biciclete pentru copii care ar aprecia libertatea și satisfacția pe care ți-o aduce pedalatul. Simțiți conexiunea? 😀

Ingineri și programatori din Statele Unite ale Americii, India și România s-au pus pe treabă – au asamblat cadre, ghidoane, pedale, sisteme de frânare, punând cap la cap 10 biciclete nou nouțe, care la finalul zilei au și ajuns la Centrul nostru, spre bucuria și încântarea copiilor, care a doua zi au și ieșit la o tură prin Parcul Central, să le inaugureze.

Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie

Strada René Descartes 6, Cluj-Napoca

0264-594893

0364/ 801 008

frccf@frccf.org.ro