La începutul anului, Adina a trimis către centrul de zi EveryChild două plase mari cu haine și dulciuri adunate de compania la care lucrează și care reprezintă brandul ECCO în România, și rămase nedistribuite de la ShoeBox. Acum ne-a contactat să ne spună că își donează laptopul personal prin campania „O tabletă pentru educație”.

Deși a făcut Facultatea de Asistență Socială, Adina Miron nu a apucat să lucreze în domeniu, pentru că imediat după absolvire s-a angajat, iar de 12 ani lucrează în departamentul de HR (Resurse Umane) al retailarului de încălțăminte ECCO, biroul din Cluj-Napoca. Spre norocul ei, ECCO s-a implicat în ultimii ani în mai multe campanii sociale, la care a fost mai mult decât fericită să contribuie. Astfel, din 2015, angajații ECCO fac voluntariat pentru ShoeBox, colectând și distribuind, înainte de Crăciun, mii de cutii de cadouri pentru copii din toată țara. Din 2016, ECCO a inițiat propria campanie socială, intitulată ”Back to school”, prin care adună în magazine donații constând în rechizite școlare pentru copii în risc de abandon școlar din cauza lipsurilor.

În FRCCF, Adina a descoperit o cauză similară – și noi lucrăm cu copii vulnerabili în risc de abandon școlar pe care îi sprijinim să nu renunțe la școală. Și după ce la începutul anului ne-a sunat să ne ofere dulciurile și hainele rămase în urma campaniei ShoeBox, acum Adina vrea să-și doneze laptopul personal unui copil vulnerabil. S-a gândit la asta prima dată în perioada stării de urgență, când, lucrând de acasă și limitând ieșirile ne-esențiale, a avut mai multe revelații. „Mi-am dat seama că nu avem nevoie, de fapt, de prea multe ca să fim fericiți. Și am realizat că putem ajuta în cele mai diverse feluri, de la a oferi din timpul nostru, până la a dărui lucrurile pe care noi nu le folosim, dar care altora le pot îmbunătăți viața”, spune ea. Într-o zi, a văzut o postare a unor prieteni pe Facebook, prin care anunțau că au un laptop de dat cui are nevoie: „Au primit foarte multe cereri, ceea ce m-a făcut să înțeleg câți oameni nu au un lucru care multora ne pare banal. Și mi-am dat seama că nici eu nu-mi prea folosesc laptopul personal, pentru că lucrez pe cel de serviciu, așa că m-am gândit și eu să-l dau unui copil care poate să-l folosească pentru a avea acces la educație”.

Laptopul Adinei va ajunge la unul dintre copiii vulnerabili cu care lucrăm în centrele de zi EveryChild și Clujul are Suflet.  

Toate donațiile care vor fi făcute aici pe parcursul lunilor iunie, iulie și august vor fi folosite pentru cumpărarea tabletelor necesare și a abonamentelor de date aferente. Vă vom ține la curent cu evoluția situației pe site-ul FRCCF și pe pagina noastră de facebook.

Dacă aveți o tabletă sau un laptop cu care credeți că puteți contribui, vă rugăm să luați legătura cu colega noastră Elena Nicolae la adresa de e-mail elena.nicolae@frccf.org.ro.

Vă mulțumim că ne ajutați să ajutăm!

FRCCF oferă copiilor vulnerabili proveniți din familii cu venituri reduse (sub 600 lei/lunar/membru de familie) și în risc de abandon școlar, un program complex de afterschool care acoperă nevoile lor primare (o masă caldă, încălțăminte, îmbrăcăminte, rechizite școlare, asistență socială), educaționale (sprijin la teme, meditații la română și matematică, asistență psihopedagogică) și emoționale (consiliere psihologică, ateliere de dezvoltare personală). La centrul de zi EveryChild avem 45 de beneficiari, iar la Clujul are Suflet în jur de 150 de beneficiari.

Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie

Strada René Descartes 6, Cluj-Napoca

0264-594893

0364/ 801 008

frccf@frccf.org.ro