Mulțumită donațiilor făcute până acum, am reușit să punem la cale două livrări de pachete cu alimente de bază pentru cele mai disperate dintre familiile beneficiarilor noștri de la centrele de zi EveryChild și Clujul are suflet.

Prima livrare, organizată miercuri, 15 aprilie, a oferit unui număr de 16 familii strictul necesar de hrană înainte de Paști. Cu a doua livrare, care a avut loc luni, 27 aprilie, am reușit să ajungem la 26 de familii. În ambele cazuri, valoarea unui pachet a fost de aproximativ 300 de lei, iar beneficiarii noștri au găsit în cutii făină (albă și de mălai), orez, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de pateu și carne, legume și chiar pâine. La primul transport au contribuit cu 1.500 de lei angajații de la Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei, iar la al doilea transport am primit ca donații săpun făcut în casă – de la o doamnă generoasă, smântână și fructe – de la O masă caldă, iaurt, lapte bătut și lapte dulce – de la Rescue 4×4. De fiecare dată am beneficiat de suportul Cora Supermarket, care a pregătit pachetele astfel încât să fie gata de livrare, și de suportul logistic al voluntarilor de la 4×4, care s-au asigurat că pachetele ajung în siguranță la destinatari.

     

Donațiile care continuă să vină prin intermediul site-ului FRCCF, cărora li se adăugă fondurile pe care finanțatorii centrelor noastre de zi au fost de acord să le redirecționăm, ne permit să programăm acțiuni similare și în luna mai.

Vă reamintim – starea de urgență ne-a obligat să închidem temporar cele două centre de zi din Cluj-Napoca în care oferim servicii complexe de after school copiilor care provin din familii cu venituri reduse și sunt în risc de abandon școlar. Asta nu înseamnă, însă, că nu căutăm să-i sprijinim cu ceea ce au nevoie acum: resurse esențiale pentru a depăși această perioadă dificilă. Neavând nici o pregătire, mulți dintre părinți nu au reușit să-și găsească un loc de muncă, iar cei care lucrau cu ziua sau ca muncitori necalificați au rămas fără job, punând și mai mare presiune pe veniturile oricum mici ale familiei. Bugetul pentru hrană s-a diminuat considerabil și nu mai lasă loc altor cheltuieli, absolut vitale – medicamente, produse de igienă, facturi. Pentru că nu pot veni la Centre, copiii nu mai au parte nici de masa caldă pe care o primeau aici, nici de asistența de specialitate a angajaților noștri – asistenți sociali, psihologi, psihopedagogi, profesori, învățători. Colegii noștri țin legătura cu ei și încearcă să le ofere de la distanță suport emoțional și educațional, făcând totodată, inventarul celor mai stringente nevoi ale familiilor lor.

Toate donațiile care vor fi făcute aici în perioada stării de urgență vor fi folosite pentru rezolvarea situației disperate cu care se confruntă familiile beneficiarilor noștri.

Dacă aveți alte idei despre cum ne puteți ajuta vă rugăm să luați legătura cu colega noastră Elena Nicolae la adresa de e-mail elena.nicolae@frccf.org.ro.

Vă mulțumim că ne ajutați să ajutăm!

Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie

Strada René Descartes 6, Cluj-Napoca

0264-594893

0364/ 801 008

frccf@frccf.org.ro