0264-594893 frccf@frccf.org.ro

Istoric

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie este una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale centrate pe protecţia copilului, din România.

Am început munca alături de copiii din Transilvania în anul 1997, ajuaţi de partenerii nostri englezi de la The Christian Children’s Fund of Great Britain (CCF GB). De atunci, ajutăm copiii care trăiesc în sărăcie şi oferim sprijin familiilor şi comunităţilor din care aceştia provin.

De-a lungul timpului, am fost direct implicaţi în viaţa a peste 7.000 de copii, le-am fost aproape pentru a fi siguri că drepturile le sunt respectate, că primesc sfaturile potrivite pentru viaţă şi că nu sunt singuri. Am fost aproape de copiii afectaţi de sărăcie, prin centrele noastre comunitare, ajutându-i să facă faţă problemelor de la şcoală şi greutăţilor din familie. Am sprijinit comunităţi din mediul rural să ofere copiilor condiţiile potrivite în care să trăiască şi să înveţe. Am fost alături de copiii din instituţii, contribuind la pregătirea lor pentru o viaţă pe cont propriu. Am ajutat comunităţi din zonele afectate negativ de migraţie să îşi ţină copiii şi tinerii departe de pericolele acestui fenomen, dar şi de pericolul traficului de minori.

Din 1997 şi până azi, am lucrat cu copii, familii şi comunităţi din: Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Dej, Jucu, Gilău, Măguri Răcătău, Suceagu, Viişoara, Oradea, Leş, Beiuş, Cadea, Popeşti, Tileagd, Tinca, Bratca, Oşorhei, Lăzăreni, Arad, Sântana, Zăbrani, Lipova, Satu Mare, Halmeu, Odoreu, Carei, Livada, Domăneşti, Apa, Nisipeni, Căuaş, Gherţa Mică, Călineşti Oaş, Bixad, Târşolţ, Şimleul Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Someş Odorhei, Meseşenii de Jos, Românaşi, Creanca, Bălan, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Botiza, Ulmeni, Călineşti.

Munca noastră a avut un impact pozitiv asupra vieţii a peste 20 de mii de oameni din toate aceste comunităţi.

Am fost prima organizaţie neguvernamentală din Transilvania care a primit statutul de utilitate publică, conform hotărârii nr. 1479 din 9 septembrie 2004.

Am creat 10 centre comunitare, 2 case de tip familial, am lucrat în 27 de instituţii de ocrotire şi în 5 programe de dezvoltare comunitară rurală, iar în cel mai intens moment al activităţii noastre am fost implicaţi, în paralel, în 44 de proiecte.

Am coordonat 4 proiecte mari, finanţate de Uniunea Europeană prin programul Phare şi am fost parteneri în alte 3 proiecte, finanţate de aceeaşi instituţie. Cu UNICEF am colaborat în 4 proiecte.

Întotdeauna ne-am îndeplinit obiectivele urmărite, dovedind eficienţă, responsabilitate, transparenţă, stabilitate, şi, mai presus de orice, respect faţă de copiii, familiile şi comunităţile ajutate.

Am început să lucrăm cu 14 angajaţi, ajungând la un moment dat la 92 de angajaţi, iar acum la aproape 200, toţi parte dintr-o echipă mult mai mare care îî cuprinde pe voluntarii, partenerii, colaboratorii şi donatorii nostri, tiţi cei care cred în noi şi susţin cauza noastră.

În cei 18 ani de activitate, am investit multe milioane de lei în viitorul copiilor sprijiniţi de FRCCF. Investiţia şi rezultatele acesteia au fost posibile datorită donatorilor britanici de la EveryChild, datorită fondurilor comunitare ale Uniunii Europene, altor organizaţii şi instituţii neguvernamentale, comunităţilor în care lucrăm, companiilor şi donatorilor români, dar şi datorită eforturilor proprii.

Ajută constant un copil vulnerabil

Și copiii proveniți din familii vulnerabile au aspirații cât se poate de simple: să se joace, să meargă la școală, să aibă un animal de casă sau, cel mai des, hăinuțe decente. Cum sărăcia este o povară grea, copiii întâmpină dificultăți la școală, acasă, în cercurile...

CONTACT

FUNDAȚIA ROMÂNĂ PENTRU COPII, COMUNITATE ȘI FAMILIE

Adresa - Str. Rene Descartes, nr. 6, 400486, Cluj-Napoca

Telefon: 0264-594893 E-mail: frccf@frccf.org.ro Website: http://www.frccf.org.ro

CONTACT

Copyright © 2015. Toate drepturile rezervate. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.