Istoric

istoric
Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie este una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale centrate pe protecţia copilului, din România.Am început munca alături de copiii din Transilvania în anul 1997, ajuaţi de partenerii nostri englezi de la The Christian Children’s Fund of Great Britain (CCF GB). De atunci, ajutăm copiii care trăiesc în sărăcie şi oferim sprijin familiilor şi comunităţilor din care aceştia provin.De-a lungul timpului, am fost direct implicaţi în viaţa a peste 13.500 de copii, le-am fost aproape pentru a fi siguri că drepturile le sunt respectate, că primesc sfaturile potrivite pentru viaţă şi că nu sunt singuri.
Am fost aproape de copiii afectaţi de sărăcie, prin centrele noastre comunitare, ajutându-i să facă faţă problemelor de la şcoală şi greutăţilor din familie. Am sprijinit comunităţi din mediul rural să ofere copiilor condiţiile potrivite în care să trăiască şi să înveţe. Am fost alături de copiii din instituţii, contribuind la pregătirea lor pentru o viaţă pe cont propriu.
Am ajutat comunităţi din zonele afectate negativ de migraţie să îşi ţină copiii şi tinerii departe
de pericolele acestui fenomen, dar şi de pericolul traficului de minori.Din 1997 şi până azi, am lucrat cu copii, familii şi comunităţi din: Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Dej, Jucu, Gilău, Măguri Răcătău, Suceagu,  Copăceni, Tureni, Viişoara, Oradea, Leş, Beiuş, Cadea, Popeşti, Tileagd, Tinca, Bratca,
Oşorhei, Lăzăreni, Arad, Sântana, Zăbrani, Lipova, Satu Mare, Halmeu, Odoreu, Carei, Livada, Domăneşti, Apa, Nisipeni, Căuaş, Gherţa Mică, Călineşti Oaş, Bixad, Târşolţ, Şimleul Silvaniei, Cehu Silvaniei, Jibou, Someş Odorhei, Meseşenii de Jos, Românaşi, Creanca, Bălan, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Botiza, Ulmeni, Călineşti.Am fost prima organizaţie neguvernamentală din Transilvania care a primit statutul de utilitate publică, conform hotărârii nr. 1479 din 9 septembrie 2004.
Activitatea FRCCF în cifre înseamnă: 27 de instituții de ocrotire partenere, 7 programe în case de tip familial, 21 programe de dezvoltare comunitară, 55 de proiecte. Toate posibile datorită donatorilor britanici, EveryChild, datorită Uniunii Europene, Fondurilor Norvegiene, altor organizații ș i instituții neguvernamentale, comunităților în care FRCCF lucrează, companiilor și donatorilor români și, nu în ultimul rând, eforturilor proprii.
Întotdeauna ne-am îndeplinit obiectivele urmărite, dovedind eficienţă, responsabilitate, transparenţă, stabilitate, şi, mai presus de orice, respect faţă de copiii, familiile şi comunităţile ajutate.Am început să lucrăm cu 14 angajaţi, ajungând la un moment dat la 92 de angajaţi, iar cel mai mult la aproape 200, toţi parte dintr-o echipă mult mai mare care îî cuprinde pe voluntarii, partenerii, colaboratorii şi donatorii
nostri, toţi cei care cred în noi şi susţin cauza noastră.În cei 20 de ani de activitate, am investit multe milioane de lei în viitorul copiilor sprijiniţi de FRCCF.
Investiţia şi rezultatele acesteia au fost posibile datorită donatorilor britanici de la EveryChild, datorită fondurilor comunitare ale Uniunii Europene, Fondurilor Norvegiene, altor organizaţii şi instituţii neguvernamentale, comunităţilor în care lucrăm, companiilor şi donatorilor români, dar şi datorită eforturilor proprii.