Softvision sprijină copiii vulnerabili din programul de școală după școala implementat de noi în cadrul Școlii Gimnaziale Horea

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row custom_padding=”14.875px|0px|164px|0px” admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Beneficiarii proiectului:

Minim 30 de copii din familii defavorizate, identificaţi de către asistentui social (în baza anchetelor sociale și a notelor școlare), având în vedere următoarele criterii:

• Vârsta: 6 – 18 ani;

• Sărăcia: cuantumul venitului minim/membru de familie stabilit ca limită pentru acordarea prestaţiilor sociale de la stat în 2016, și condiţii de locuit inadecvate;

• Risc de eşec şcolar: corigenţă, repetenţie, medie școlară sub 6, absenţe şi motivaţie scăzută faţă de educație.

Obiectivele proiectului sunt:

1. Prevenirea abandonului școlar și creșterea motivației pentru educație a 30 de copii din Școla Gimnazială Horea – copii care aparţin unor familii defavorizate din Cluj și se află în situaţii de risc (sărăcie, eşec şcolar, marginalizare, izolare socială, discriminare).

 

2. Creșterea coeziunii sociale prin implicarea a 5 voluntari în servicii educaționale/sociale.

În cadrul proiectului vom oferi servicii complexe pentru copiii defavorizați și familiilor lor cu o echipă formată din specialiști și voluntari.

 

3. Evaluarea proiectului

  • Pentru a măsura progresul înregistrat în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor şi obţinerea rezultatelor scontate, toate activităţile vor fi monitorizate permanent, strângând informaţiile necesare (participarea beneficiarilor la activitate, subiecte abordate, progresul realizat, resurse folosite) privind fiecare activitate desfăşurată. Se vor urmări indicatorii stabiliţi la începutul proiectului. Lunar vor avea loc şedinţe de evaluare unde vor fi analizate rezultatele parţiale şi vor fi comparate cu rezultatele propuse prin proiect.
  • În cadrul proiectului vom oferi servicii complexe pentru copiii defavorizați și familiilor lor cu o echipă formată din specialiști și voluntari.
  • Asistentul social se va ocupa de problemele familiilor (consiliere socială, mediere spre instituții publice, firme private pentru a găsi un loc de muncă sau o calificare în cazul părinților, motivarea copiilor și părinților pentru continuarea educației, identificarea unor resurse materiale și financiare etc.).
  • Psihopedagogul, învățătorii și profesorii din echipa proiectului vor se vor folosi de principiile și metodele educației incluzive în așa fel, încât să asigure menținerea copiilor aflați în situații de risc în sistemul educațional primar și secundar, precum și socializarea timpurie și optimă a lor.
  • Voluntarii se vor implica în acest proiect, având șansa să cunoască mai bine problemele cu care se confruntă copiii defavorizați și familiile lor.

4. Rezultate școlare, intervenție ani școlari 2015-2017

Toți cei 30 de copii continuă studiile la finalul anului școlar 2015-2016, 2 elevi au rămas corigenți, dar au promovat examenul de corigență din toamnă.   

La finalul anului şcolar 2016-2017, din cei 30 de beneficiari activi ai proiectului, 24 de elevi au promovat anul şcolar fără nici o corigenţă, 6 elevi au avut corigenţe la finalul anului şcolar, dar au promovat examenele de corigenţă. 

 

   

5. Continuitate: Proiectul nostru va continua și în anul școlar 2017-2018. Pentru acest lucru suntem recunoscători companiei Softvision care ne finanțează pentru al doilea an consecutiv. Multumim că alegeți să investiți în educația copiilor aflați în risc de eșec școlar!

 

 

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.51″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]