“Un nou început de şcoala” cu rechizite pentru copiii centrelor de zi ale FRCCF

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Septembrie înseamnă, pe lângă emoţiile inerente începerii noului an şcolar, o adevărată provocare pentru familiile a căror venituri nu le permit să-şi pregătească copiii pentru şcoală. În această situaţie sunt şi copiii care frecventează centrele de zi ale FRCCF, care, în această toamnă au primit rechizite în valoare de 19.000 lei.

13.000 de lei provin din grantul proiectului “Educaţia de calitate este pentru toţi!”, la care se adaugă sumele strânse în urma unor campanii de fundraising organizate de partenerii Fortech şi Yardi Romania.

Dacă pot oferi un ajutor de ce nu aş face-o. Am să fac această campanie atât timp cât este nevoie, nu am nimic planificat” – Andrei Pătraşcu, End Developer Fortech, iniţiatorul campaniei “Un nou început de şcoală“.

„Credem cu tărie că investiţia în educaţie este una dintre cele mai bune modalităţi de a creşte calitatea vieţii. Suntem bucuroşi să participăm la iniţiativele cu suflet ale FRCCF care susţin accesul la educaţie. Ne dorim ca împreună să putem schimba destinele acestor copii care merită toate şansele la o viaţă socială normală” ne-a declarat reprezentantul Yardi.

Orice început de an şcolar vine cu mari provocări: rechizite, caiete speciale, perseverenţă, consecvenţă. Pentru anul şcolar care tocmai a început, am ridicat ştacheta: am trecut de start şi ne-am lansat într-o competiţie cu performanţa. În demersul nostru avem şi sisţinători care ne sunt alături şi care, atunci când le-au pus copiilor ghiozdanul în spate, plin de rechizite, le-au oferit încrederea că vor reuşi. Inceputul a fost, astfel, mai mult decât promiţător” ne-a declarat Alexandra Moldovan, coordonator al Centrului de zi EveryChild.

Conform datelor publicate de UNICEF România şi Ministerul Educaţiei Naţionale, rata de părăsire timpurie a şcolii a crescut în anii trecuţi la 17,5%. 8% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani şi 5% dintre cei cu vârste cuprise între 11 şi 14 ani nu frecventează şcoala, iar principalele motive sunt direct legate de sărăcie.

La încheierea situaţiei şcolare 2014-2015, doar 3 din cei 150 de copii care au frecventat centrele de zi ale FRCCF au fost declaraţi abandon şcolar. Motivele abandonului au fost plecarea în străinătate pentru reîntregirea familiei (în două cazuri), şi starea de sănătate (un caz). Aceste rezultate ne încurajează să continuăm munca depusă în centre şi să contribuim la educarea generaţiei viitoare ca oameni independenţi de serviciile sociale.

FRCCF asigură servicii de specialitate menite să prevină abandonul şcolar şi să ducă la îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale celor 150 de copii înscrişi în centrele de zi care funcţionează în cadrul proiectului „Educaţia de calitate este pentru toţi!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea grantului este de 249 975.00 Euro.

[/et_pb_text][et_pb_gallery admin_label=”Gallery” gallery_ids=”4400,4399,4402,4403″ fullwidth=”on” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]