De la beneficiar la voluntar nu e decât un pas

Vă prezentăm o poveste de succes: este vorba despre Maria, fostă beneficiară a programelor FRCCF și care a devenit voluntară la centrul de zi EveryChild:

“Am 15 ani şi sunt voluntară la centru EveryChild, după ce am fost si eu beneficiară a acestor servicii. Provin dintr-o familie de 12 copii, locuiesc cu mama şi fraţii mei şi sunt în clasa a IX-a. Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii şi sunt prezentă în fiecare zi la centru.

Centrul acesta m-a ajutat să-mi îndrept notele de la şcoală şi să-mi schimb comportamentul. Îmi plăceau foarte mult activităţile care se desfăşurau aici, şi când nu aveam multe teme participam la aproape toate.

La centru mai făceam meditaţii la limba română şi la matematică. Mi-a plăcut profesoara de matematică pentru că avea întotdeauna răbdare să-mi explice ceea ce nu înţelegeam, şi datorită ei acum pot să îi ajut la teme pe ceilalţi copii din centru.

Aici simţeam că persoanelor care mă ajutau la teme, Alexandra, Andreea, profesoara de matematică Odesa şi asistenta socială Viorelia, precum si psihologului Mimi, le păsa de mine, le păsa dacă eram ok sau nu, dacă îmi făceam temele sau nu.

M-am întors ca voluntară pentru că iubesc acest centru şi îmi place să-i ajut pe copii la teme şi să stau cu ei la celelalte activităţi.”