Vacanţa de vară în centre

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery admin_label=”Gallery” gallery_ids=”4294,4293,4295″ fullwidth=”on” show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” background_layout=”light” auto=”off” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” caption_all_caps=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_gallery][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

În luna iulie, copiii din centrele comunitare FRCCF s-au distrat copios în tabere, jucându-se sau învăţând alături de voluntari.

27 de copii şi 4 angajaţi ai centrului Prietenia (Popeşti, Bihor) au petrecut 6 zile în tabăra Leghia, din judeţul Cluj, bucurându-se de drumeţii, concursuri, jocuri, diverse activităţi sportive şi legând prietenii noi. La Dumbrava Minunată (Cluj) copiii s-au plimbat prin parc, au făcut sport şi au participat la concursuri de cultură generală, iar voluntarii de la AIESEC i-au învăţat engleză. Şi copii de la Centrul Comunitar Alba Iulia au fost vizitaţi

de voluntari, liceenii de la YouthBank, care au vorbit despre încredere în propriile forțe, efort susținut şi despre recompensele aduse de implicarea în comunitate. Adolescenţii de la „Clujul are Suflet” au ieşit la baschet şi au participat la diverse jocuri şi concursuri, iar 26 dintre ei au fost în tabăra de la Valea Drăganului.

Nici la Centrul Comunitar din Satu Mare copiii nu s-au oprit din învăţat şi au aflat cum să facă prăjitură cu fructe şi clătite, iar apoi au mâncat din bunătăţile pregătite de ei.

Cinci elevi din centrul EveryChild au fost în tabăra câştigată la concursul „Salvator Junior” organizat de Serviciul Judeţean Salvamont, iar toţi copiii s-au bucurat de  activităţile organizate de trei voluntari (doi din Slovenia şi unul din Republica Moldova) care s-au implicat în activităţile centrului.

Vacanţa nu este doar despre jocuri şi tabere, ci şi despre recuperarea lacunelor şi studiu intens, aşa cum au făcut, de exemplu, tinerii de la Clujul Are Suflet care s-au pregătit pentru corigenţe şi pentru bacalaureat.

Iar personalul din centre se perfecţionează continuu pentru a-i ajuta cât mai bine pe copii. În luna iulie, personalul Centrului Comunitar de la Oradea a participat la două cursuri cu tematica: „Abordarea copiilor cu probleme emoţionale şi de comportament” şi „Instruire pentru stimularea atitudinii pro-educative a copiilor”.

Datorită oamenilor generoşi am reuşit să renovăm două centre şi să bucurăm copiii prin cadouri.

Cu sprijinului acordat de Petrom, la Centrul Comunitar „Prietenia”, din Popeşti (Bihor) au fost demarate lucrările de renovare la clădirea şi parcul centrului. A fost zugrăvită clădirea, construite alei din beton, finalizată racordarea la reţeaua de canalizare şi au fost realizate o masă de ping-pong şi mai multe foişoare.

În 16 iulie, 30 de soldaţi americani, de la baza aeriană de la Luna, judeţul Cluj au vizitat Centrul Comunitar Câmpia Turzii cu donaţii pentru copii (haine, cărţi, jucării) şi au făcut reparaţii pentru centru. A urmat o ieşire în parc, alături de 23 de copii, unde soldaţii au pregătit prânzul şi s-au jucat împreună cu aceştia.

La sfârşitul lunii, COSOSYS a încântat copiii de la Dumbrava Minunată cu diverse cadouri.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]