Rechizite pentru 400 de copii din centrele de zi ale FRCCF

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Copiii din cele şapte centre de zi ale FRCCF au primit pachete cu rechizite pentru al doilea semestru al acestui an şcolar. Acţiunea a fost susţinută financiar de către compania clujeană Softvision, cu o sponsorizare în valoare de 20 000 lei.

Pachetele cu rechizite au fost atent pregătite, în funcţie de clasa în care este fiecare dintre copii. Elevii au găsit în aceste pachete diferite caiete pentru discipline de studiu variate, creioane, stilouri, liniare, ascuţitori, acuarele etc. Rechizitele primite le vor fi foarte utile pentru a putea încheia cu bine acest an şcolar.

Pe lângă rechizitele care au fost distribuite celor 400 de copii din cele 7 centre de zi ale FRCCF, din suma donată de compania Softvision au fost achiziţionate cinci calculatoare pentru centrele de zi, calculatoare care îi vor ajuta pe copii să înveţe să îşi caute informaţii, iar pentru personalul din centru vor servi în activitatea de documentare a muncii zilnice.

Angajații Softvision au participat la campionatul de fotbal Liga JOOnior Park, 2011.

Copiii pe care îi asistă Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie provin din familii numeroase, care nu îşi permit să le cumpere rechizitele absolut necesare. De altfel, aproape jumătate dintre aceste familii trăiesc sub pragul minim de sărăcie, iar contextul economic actual le înrăutăţeşte situaţia.

În timpul anului şcolar, aceşti copii primesc sprijin constant în centrele de zi ale FRCCF, pentru a face faţă cerinţelor şcolare şi pentru ca în final să aibă o calificare profesională care să le permită integrarea pe piaţa muncii.

Softvision este o companie românească de software development outsourcing, cu sediul central în Cluj-Napoca şi birouri în Baia-Mare, Iaşi şi San Jose (California, SUA). Încă din 1998, de la înfiinţare, SoftVision s-a dedicat furnizării de servicii şi soluţii software customizate şi de o calitate ireproşabilă clienţilor săi din SUA şi Europa. Cu o echipă de peste 600 angajaţi, compania e specializată în furnizarea serviciilor de programare, dezvoltare de aplicaţii/produse software, servicii de testare/asigurarea calităţii şi suport, în domenii dintre cele mai variate: telecomunicaţii, finanţe, media, medical etc. Expertiza sa acoperă majoritatea limbajelor de programare şi tehnologiilor utilizate în prezent: iOS, Android, Java, C#, .NET/Windows, PHP, JavaScript, Database, Application/Web server, Test Automation şi altele.

FRCCF este o organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 1997 şi are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. Cea mai mare parte dintre copiii participanţi la aceste activităţi sunt beneficiari ai proiectului „Vreau să termin şcoala şi eu!”, care îşi propune facilitarea accesului la educaţie şi creşterea nivelului de educaţie al elevilor care provin din medii defavorizate şi sunt în risc de abandon şcolar sau în risc de eşec şcolar, în vederea includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii care necesită forţă de muncă din ce în ce mai flexibilă şi mai bine pregătită, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Informaţii suplimentare: Paula Beudean, Director Programe FRCCF, 0729-119089, paula.beudean@frccf.org.ro.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]