Din dragoste pentru natură, din drag pentru copii!

Excursie pentru 26 de copii din centrele comunitare ale FRCCF

Sub deviza “Din dragoste pentru natură, din drag pentru copii!”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, compania Energofish și Hipermarketul Cora au organizat pentru 26 de copii de la FRCCF o excursie de două zile în zona Săcălaia-Sic-Nicula-Dej.

Cei 26 de copii, de la centrele comunitare EveryChild și Dumbrava Roșie, însoțiți de 4 persoane adulte, participă în 9 și 10 august la o excursie cu multe experiențe interesante. În prima zi, vor merge cu autobusul până la Săcălaia, la cabana de pe malul Lacului Știucilor. Vor vizita apoi stufărișurile de la Sic, mlaștina cu apă sărată și vor vedea floarea de sare. Întorși la cabană, vor lua prânzul și vor ieși la pescuit, după care vor lua cina, la lumina focului de tabără. Ziua de miercuri aduce și mai multe surprize pentru copii: excursie la Dej, vizită la Toroc, vizită la Mănăstirea Nicula, unde vor lua prânzul, și apoi întoarcerea spre casă. Această activitate mult așteptată de către copiii din centrele comunitare este posibilă datorită organizatorilor- Energofish și Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj- și a Hipermarketului Cora, care asigură hrana pentru cele două zile de excursie.

“Pentru copiii din centrele noastre excursiile acestea sunt singurele de care beneficiază pe parcursul întregii vacanțe. Sunt răsplata pentru un bun comportament în centrul comunitar și pentru rezultate îmbunătățite la învățătură. Le mulțumim celor care au făcut posibilă această activitate și care au pus mult suflet pentru a le oferi copiilor o experiență de neuitat.” (Paula Beudean, Director de Programe FRCCF)

FRCCF este o organizație neguvernamentală care își desfășoară activitatea în domeniul protecției drepturilor copilului din 1997 și are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili și marginalizați, pentru ca aceștia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educație și de serviciile medicale de care au nevoie. Cea mai mare parte dintre copiii participanți la aceste activități sunt beneficiari ai proiectului „Vreau să termin școala și eu!”, care îşi propune facilitarea accesului la educaţie şi creşterea nivelului de educaţie al elevilor care provin din medii defavorizate şi sunt în risc de abandon şcolar sau în risc de eşec şcolar, în vederea includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii care necesită forţă de muncă din ce în ce mai flexibilă şi mai bine pregătită, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Informaţii suplimentare:

Paula Beudean, Director Programe FRCCF

E-mail: paula.beudean@frccf.org.ro

Telefon: 0729 119 089