30 de copii ajutaţi în lupta cu astmul bronşic şi cu alte boli respiratorii

În ultimii 10 ani, FRCCF oferă tratament la salina pentru copiii cu boli respiratorii grave. Şi în acest an, 30 de copii au beneficiat de tratament la grota salină din Cluj-Napoca, datorită sprijinului financiar al companiei clujene Softvision, prin proiectul “Ajută-i să respire!”.

În perioada 18-29 iulie, 30 de copii cu afecţiuni respiratorii, organizaţi în grupe de câte 10 şi însoţiţi de câte un adult de la centrul comunitar, intră în grota salină pentru câte o oră şi desfăşoară acolo diferite activităţi distractive, pentru ca respiraţia lor să fie cât mai intensă şi rezultatele tratamentului, maxime. Tratamentul are efect dacă fiecare copil participă la cel puţin 10 şedinţe în grota salină.

“Dacă nu merge vara sau toamna la salină, copilul meu este toată iarna bolnav. În loc să meargă la şcoală, merge la doctor. Într-un singur an nu a facut tratamentul cu Fundaţia şi a fost tare rău bolnav. Acuma nu l-aş lăsa pentru nimic în lume să lipsească de la tratament”(mama unuia dintre copiii participanţi).

În anul acesta, proiectul “Ajută-i să respire!” este finanţat de către compania Softvision. Din sponsorizarea oferită sunt plătite abonamentele de intrare ale celor 30 de copii şi ale însoţitorilor, dar şi câte un sandwich pentru fiecare dintre ei.

Studiul sociologic efectuat anul trecut de către FRCCF asupra beneficiarilor săi arată că în Cluj-Napoca, 48% dintre copiii beneficiari suferă de cel puţin o boală. Acest lucru este cauzat de condiţiile precare în care locuiesc şi de lipsa hranei corespunzătoare. De asemenea, pe lângă copii, de astfel de afecţiuni suferă şi părinţii lor sau alţi membri ai familiilor.

FRCCF este o organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţiei drepturilor copilului din 1997 şi are ca misiune sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. Cea mai mare parte dintre copiii participanţi la aceste activităţi sunt beneficiari ai proiectului “Vreau să termin şcoala şi eu!”, care îşi propune facilitarea accesului la educaţie şi cresterea nivelului de educaţie al elevilor care provin din medii defavorizate şi sunt în risc de abandon şcolar sau în risc de eşec şcolar, în vederea includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii care necesită forţă de muncă din ce în ce mai flexibilă şi mai bine pregătită, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Softvision este o companie românească de software development outsourcing, cu sediul central în Cluj-Napoca şi birouri în Baia-Mare, Iaşi şi San Jose (California, SUA). Încă din 1998, de la înfiinţare, SoftVision s-a dedicat furnizării de servicii şi soluţii software customizate şi de o calitate ireproşabilă clienţilor săi din SUA şi Europa. Cu o echipă de peste 500 angajaţi, compania e specializată în furnizarea serviciilor de programare, dezvoltare de aplicaţii software, testare/asigurarea calităţii şi suport – în domenii din cele mai variate (telecomunicaţii, medical, retail, financiar, auto etc.).