Un început promiţător

Cristian este un tânăr care a crescut la ţară şi a absolvit primele opt clase în satul natal. Îşi dorea încă de atunci să facă altceva în viaţă decât părinţii săi, să continue şcoala, să aibă o meserie bună.

În clasa a IX-a a venit la Oradea, la o şcoală tehnică, unde, pe baza notei obţinute la examenul de capacitate, a fost repartizat la specializarea tehnician în activităţi economice, meserie care nu l-a atras. Era deja elev în ultimul an când a intrat în proiectul nostru şi a reuşit să facă primul pas spre atingerea scopului său, acela de a ajunge hair-stylist într-o bună zi. Cristian a urmat şi absolvit cursul de calificare profesională de scurtă durată în domeniul frizerie-coafură. Profesorii de la curs l-au remarcat ca fiind un tânăr foarte talentat şi motivat.

Pe parcursul verii, specialiştii noştri l-au sprijinit să-şi găsească un loc de muncă având în vedere şi situaţia materială precară din familie. A lucrat ca ospătar; aici l-a ajutat în oarecare măsură meseria învăţată la liceu, în scurt timp devenind şef de sală şi datorită seriozităţii de care a dat dovadă.

La sfârşitul verii, foştii lui profesori de la cursul de frizerie-coafură l-au invitat să participe alături de ei la diverse seminarii şi prezentări în Oradea şi Cluj-Napoca, propunându-i-se ulterior un loc de muncă (hair-stylist) în cadrul firmei lor.

Cristian a continuat colaborarea cu FRCCF, fiind prezent la activităţile de dezvoltare personală organizate cu ocazia taberei de vară unde a împărtăşit celorlalţi beneficiari ai centrului din experienţa personală şi impactul proiectului asupra sa.

Urmează să înceapă activitatea de hair-stylist în cadrul salonului firmei unde a urmat cursul de formare profesională şi se pregăteşte în acelaşi timp şi pentru activitatea pe cont propriu, dorindu-şi pe viitor înfiinţarea unui “start-up” în domeniu.

 

Mult succes, Cristian!